sisaltokuva_2

TROLLKONSTNÄREN JANNE RAUDASKOSKI. HOKUSPOKUS UTAN LIKE.

Janne Raudaskoski är en uppskattad och belönad profesionell trollkonstnär. Hans specialområde är att på innovativa sätt bryta gränserna mellan magi, clowneri och modern teknologi. Utöver traditionell trollkonst är han också känd för sina teaterproduktioner fyllda av magi, vilka har charmerat publiken både hemma och utomlands. ”Genom clowneri kan man göra komedi men också behandla svåra teman”, konstaterar Janne. ”Med clowneri kan man reflektera över världens gång på ett naivt sätt. Charles Chaplin var en clown. Om en clown också behärskar trollkonst hämtar det med sig nya dimensioner till konstverken.

Janne har varit profesionell trollkonstnär sedan 1997 och har vunnit både finskt och nordiskt mästerskap i trollkonst. Han är en av våra populäraste trollkonstnärer och är en mycket eftertraktad artist på bl.a. företagstillställningar. Raudaskoski har gjort två soloproduktioner som han kallar upplevelseteater; The Outsider år 2011 samt Watti Walopää och det försvunna glödet år 2008. ”

”Man trivs med att följa med en skicklig trollkarls trollkonster. När tricken kopplas ihop med en berättelse, trivs man ännu bättre. Då trollkonstnären närmar sig karaktären av en cirkusclown närmar vi oss källan till en ny konstform.” – Kaleva[/one_half_last]

 

Teamet

dottedline

Manuskript Janne Raudaskoski
Sami Rannila
Regi Sami Rannila
Trollkonster Janne Raudaskoski
Tatu Tyni
Kostym Kaisa Kemikoski
Ljus- och ljuddesign Petri Mikkonen
Scenografi Kaisa Kemikoski
Janne Raudaskoski
Mask Minna Pilvinen
Video Sanna Malkavaara
Kotisivujen kuvat Hanne Granberg, Juuso Aranko, Heikki Toivanen, Jarkko Mehtälä
Kotisivujen toteutus Supergroup Studios

ROOLIT
Lasse Ljushuvud / Reklammannen Janne Raudaskoski
Kaisa Kuva Tuija Nuojua
Simo Simkortet Vesa Vierikko
Andra Ljudroller Lida Haddas
Sani Hillo
Katriina Honkanen
Jarmo Luttinen
Krista Putkonen
Marko Putkonen
Mika Turunen